02-094 Warszawa, ul. Grójecka 67
NIP: 7010414095, KRS: 0000499644, tel.: (22) 822-90-41
Autoryzacja [Płatności]
 
Szukaj
Szybkie wyszukiwanie całymi słowami wg...
dokładnie
tytułu
autora
wydawnictwa
[Zaawansowane...]

Promocje
1.rabat 10 %
obniżka: 10%

1 Promocje (1)

Książki
Nowości
Hity dnia
Polecamy
Bestsellery

Katalog tematyczny
Katalog tytułowy
Katalog autorów
Katalog wydawców
Serie wydawnicze

Działy
Działy
APLIKACJE PRAWNICZE
AUDYT
BANKOWOśĆ
BIZNES
EKOLOGIA I OCHRONA śRODOWISKA
EKONOMIA
FINANSE I PRAWO FINANSOWE
HANDEL
MARKETING I REKLAMA
NAUKI MATEMATYCZNE W EKONOMII
NAUKI SPOŁECZNE
NIERUCHOMOŚCI
PODATKI I PRAWO PODATKOWE
PODRĘCZNIKI
PRAWO
RACHUNKOWOŚĆ
SAMORZĄD TERYTORIALNY
TECHNIKA
TOWAROZNAWSTWO
TRANSPORT I LOGISTYKA
TURYSTYKA I HOTELARSTWO
UBEZPIECZENIA
UNIA EUROPEJSKA
URBANISTYKA
VERLAG DASHOFER
ZARZĄDZANIE

Logowanie
Pseudonim/Login:
Hasło:

[ Zapomniałeś hasło? ]


Members List Zarejestrowani:
arrow Ostatnio dołączył:  kasia_s90
arrow Razem: 25934

visitors Odwiedziny:
arrow Goście: 71
arrow Członkowie: 0
arrow Razem: 71

signup
Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj

Języki
Wybierz język:

English Polish

TOWAROZNAWSTWO PODRĘCZNIK DLA ZAWODU SPRZEDAWCA W ZASADNICZEJ SZKOLE ZAWODOWEJ I SZKOLE POLICEALNEJ
 

MARTA MISIARZ MARTA MISIARZ - Inne książki
KATARZYNA KOCIERZ KATARZYNA KOCIERZ - Inne książki
58,90 zł 53,01 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 50,49 zł)
(rabat 10 %)

TOWAROZNAWSTWO PODRĘCZNIK DLA ZAWODU SPRZEDAWCA W ZASADNICZEJ SZKOLE ZAWODOWEJ I SZKOLE POLICEALNEJ

Wydawnictwo:

REA

WSTĘP
ROZDZIAŁ 1. PODSTAWY TOWAROZNAWSTWA
1. Podstawy towaroznawstwa
1.1. Zakres towaroznawstwa
1.2. Klasyfikacja towarów
1.3. Kryteria podziału towarów (PKWiU)
1.4. Normalizacja i jej znaczenie
1.5. Właściwości towarów, czynniki wpływające na ich jakość
1.5.1 Właściwości towarów
1.5.2. Czynniki wpływające na jakość towarów
1.6. Zasady badania i odbioru jakościowego towarów
1.6.1. Metody badania jakości
1.6.2. Odbiór jakościowy towarów
2. Opakowania
2.1. Funkcje opakowań
2.2. Klasyfikacja opakowań
2.3. Pojemniki wielofunkcyjne
2.4. Systemy paletowe
3. Charakterystyka towarów
3.1. Oznakowanie towarów, znaki towarowe
3.1.1. Znaki informacyjne
3.1.2. Kody kreskowe
3.2. Przechowywanie i magazynowanie towarów
3.3. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów
3.4. Zmiany zachodzące w przechowywanych towarach
3.5. Szkodniki magazynowe
3.6. Ubytki magazynowe
3.7. Ochrona towarów podczas transportu
3.8. Metody przedłużania trwałości towarów - konserwowanie
3.8.1. Towary żywnościowe
3.8.2. Konserwowanie wybranych produktów nieżywnościowych

ROZDZIAŁ 2. ARTYKUŁY ŻYWNOŚCIOWE
1. Normy żywienia dla ludności
2. Składniki odżywcze i wartość kaloryczna
2.1. Składniki odżywcze
2.2. Węglowodany
2.3. Tłuszcze
2.4. Białka
2.5. Składniki mineralne
2.6. Witaminy
2.7. Woda
2.8. Wartość kaloryczna artykułów żywnościowych
3. Klasyfikacja żywności i dodatków do żywności
3.1. Klasyfikacja żywności
3.2. Dodatki do żywności
4. Produkty zbożowe
4.1. Zboża
4.2. Mąki
4.3. Makarony
4.4. Kasze
4.5. Pieczywo
5. Mleko i jego przetwory
5.1. Mleko
5.2. Śmietanka i śmietana spożywcza
5.3. Napoje mleczne fermentowane
5.4. Napoje mleczne niefermentowane
5.5. Sery
6. Mięso, produkty mięsne
6.1. Mięso
6.2. Produkty mięsne
6.3. Dziczyzna
6.4. Ocena świeżości mięsa
7. Drób, przetwory drobiowe
7.1. Wartość odżywcza mięsa drobiowego
7.2. Ocena jakościowa mięsa drobiowego
7.3. Charakterystyka towaroznawcza tuszek i elementów drobiowych
7.4. Opakowania i przechowywanie
7.5. Przetwory drobiowe
8. Ryby, przetwory rybne i owoce morza
8.1. Wartość odżywcza ryb
8.2. Przechowywanie
8 3. Podział owoców morza i ich charakterystyka
8.4. Składniki odżywcze owoców morza
9. Oleje roślinne i tłuszcze utwardzone
9.1. Charakterystyka wybranych olejów roślinnych
9.2. Wartość odżywcza olejów roślinnych
9.3. Tłuszcze roślinne przetworzone
9.4. Tłuszcze emulsyjne - margaryny
9.5. Tłuszcze zwierzęce
9.6. Opakowania i przechowywanie tłuszczów
10. Jaja
10.1. Budowa, skład chemiczny i wartość odżywcza jaj
10.2. Klasyfikacja i znakowanie jaj
10.3. Przechowywanie i opakowania jaj
10.4. Ocena towaroznawcza jaj
11. Warzywa i przetwory z warzyw
11.1. Podział warzyw
11.2. Wartość odżywcza i skład chemiczny warzyw
11.3. Ocena towaroznawcza warzy w
11.4. Przechowywanie warzyw
11.5. Przetwory warzywne
12. Owoce i przetwory owocowe
12.1. Podział owoców
12.2. Wartość odżywcza owoców i ich skład chemiczny
12.3. Przechowywanie owoców
12.4. Przetwory z owoców
13. Grzyby i przetwory z grzybów
13.1. Budowa grzyba
13.2. Wartość odżywcza grzybów
13.3. Podział grzybów
13.4. Ocena towaroznawcza i przechowywanie grzybów świeżych
13.5. Przechowywanie
13.6. Przetwory z grzybów
14. Cukier
14.1. Ocena towaroznawcza cukru
14.2. Gatunki handlowe cukru
14.3. Pakowanie i przechowywanie
15. Wyroby cukiernicze
15.1. Klasyfikacja wyrobów cukierniczych
15.2. Skład chemiczny wyrobów cukierniczych i ich wartość energetyczna
15.3. Przechowywanie wyrobów cukierniczych
16. Miód
16.1. Podział miodów naturalnych
16.2. Ocena organoleptyczna miodu naturalnego
16.3. Skład chemiczny miodu naturalnego
16.4. Wartości odżywcze, aktywność biologiczna i lecznicza miodu
16.5. Przechowywanie miodu
16.6. Miód sztuczny
17. Koncentraty spożywcze
17.1. Koncentraty spożywcze
17.2. Opakowania i przechowywanie
18. Napoje bezalkoholowe i woda mineralna
18.1. Podział napojów bezalkoholowych
18.2. Podział wód mineralnych
18.3. Opakowania i przechowywanie
19. Napoje alkoholowe
19.1. Podział napojów alkoholowych
19.2. Spirytus
19.3. Wódki
19.4. Wina
19.5. Piwo
19.6. Opakowania i przechowywanie napojów alkoholowych
19.7. Wpływ alkoholu na organizm człowieka
20. Przyprawy
20.1. Podział przypraw
20.2. Charakterystyka towaroznawcza przypraw i ich zastosowanie
20.3. Mieszanki przypraw i ich charakterystyka
20.4. Inne przyprawy i dodatki
20.5. Opakowania i przechowywanie przypraw
21. Używki
21.1. Kawa
21.2. Gatunki handlowe kawy
21.3. Opakowania i przechowywanie kawy
21.4. Herbata
21.5. Gatunki handlowe herbat
21.6. Opakowania i przechowywanie herbaty
21.7. Kakao
21.8. Tytoń
21.9. Wyroby tytoniowe
21.10. Opakowania i przechowywanie wyrobów tytoniowych
22. Bezpieczeństwo zdrowotne żywności
22.1. Podstawowe systemy jakości
22.2. System HACCP
22.3. Punkty krytyczne

ROZDZIAŁ 3. ARTYKUŁY NIEŻYWNOŚCIOWE
1. Surowce i wyroby włókiennicze
1.1. Wyroby włókiennicze
1.2. Wyroby odzieżowe
2. Skóra, wyroby skórzane
2.1. Skóra
2.2. Wyroby skórzane
3. Artykuły chemii gospodarczej
3.1. Środki do prania
3.2. Środki do utrzymania czystości sprzętów gospodarstwa domowego i wyposażenia mieszkań
4. Wyroby kosmetyczno-perfumeryjne
4.1. Wyroby kosmetyczne
4.2. Wyroby perfumeryjne
5. Papier, wyroby papiernicze
6. Szkło, wyroby ze szkła
7. Wyroby ceramiczne
8. Wyroby elektrotechniczne
8.1. Charakterystyka przewodów elektrycznych i kabli
8.2. Charakterystyka wybranego sprzętu oświetleniowego
9. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
10. Sprzęt elektroniczny
10.1. Podział sprzętu elektronicznego
11. Zabawki
11.1. Wymagania dotyczące zabawek
11.2. Informacje, instrukcje i ostrzeżenia
12. Sprzęt sportowy
13. Kwiaty
13.1. Kwiaty cięte
13.2. Kwiaty doniczkowe
BIBLIOGRAFIA


ISBN: 978-83-7544-023-2
Książkę znajdziesz w działach:
PODRĘCZNIKI
344 stron
oprawa: miękka
Rok wydania: 2009
Poleć znajomemu
Zgłoś błąd

Średnia ocen: brak ocen
Czytaj recenzje (0)
Dodaj recenzję

Wróć

Koszyk
Twój koszyk jest pusty

Data aktualizacji bazy: 29.07.2014 20:12
książek w bazie: 21289

Naukowa

  Zapraszamy do naszej księgarni internetowej ekonomiczna24.osdw.pl
 

Facebook

Partnerzy

ODDK
EMKA
ORGMASZ
Oficyna Wydawnicza UNIMEX


Menu
Dodaj do Ulubionych   Ustaw jako Stronę Startową   Wyślij e-mail   

Licznik

 
Copyright © 2004-2014 Księgarnia EKONOMICZNA Kazimierz Leki Sp. z o.o. e-mail: info@ksiegarnia-ekonomiczna.com.pl - Wszelkie prawa zastrzeżone.  rss
Uprzejmie informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies. Pozostawanie na niej oznacza wyrażenie zgody na korzystanie z plików cookies. Więcej w polityka prywatności.