 |
 |
 |
 |
 |
Koszty dostawy: | • Poczta Polska, przesyłka priorytetowa za pobraniem 15,50 zł | • Poczta Polska, przesyłka priorytetowa przelewem, kartą kredytową 11,50 zł | • Kurier GLS za pobraniem, przelewem, kartą kredytową 21,00 zł |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
1. | ARCHIWUM | | obniżka: 50% | 2. | rabat 10 % | | obniżka: 10% |
(2)
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
[ Zapomniałeś hasło? ]
Zarejestrowani:
Ostatnio dołączył: lukasz.kuc@poczta.onet.pl
Razem: 29631
Odwiedziny:
Goście: 292
Członkowie: 1
Razem: 293
 Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj |
 |
 |
 |
 |
|  |
ELŻBIETA HARASIM - Inne książki CEZARY KWIATKOWSKI - Inne książki
|
49,90 zł
44,91 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 42,77 zł)
(rabat 10 %)
PRODUKCJA ROLNICZA A BEZPIECZNA ŻYWNOŚĆ WYBRANE ASPEKTY
W niniejszej książce podjęto próbę syntezy najważniejszych informacji dotyczących produkcji zdrowej i bezpiecznej żywności z uwzględnieniem realiów i możliwości organizacyjno-wytwórczych polskiego rolnictwa. Przyjęto hipotezę, że produkcja żywności w skali globalnej, z całkowitym wykluczeniem chemizacji rolnictwa, nie jest możliwa, zaś stosowanie agrochemikaliów w sposób przemyślany i rozsądny stanowi czynnik plonochronny, także w aspekcie jakości płodów rolnych. Przegląd literatury rozpoczęto od przedstawienia uregulowań prawnych związanych z produkcją zdrowej i bezpiecznej żywności. Uwypuklono znaczenie jakości siedliska rośliny uprawnej, odpowiedniego poziomu agrotechniki, niwelowania chemizacji produkcji rolniczej (ze szczególnym uwzględnieniem rolnictwa ekologicznego) dla jakości płodów rolnych. Zaprezentowano możliwość stosowania w uprawach rolniczych i ogrodniczych alternatywnego nawożenia organicznego - produktu odpadowego - podłoża po uprawie pieczarek. Podjęto rozważania dotyczące zalet i wad roślin modyfikowanych genetycznie (transgenicznych) oraz podjęto próbę realnej oceny - czy stanowią one szansę, czy zagrożenie dla rolnictwa i rynku żywności. Ponadto w monografii wykazano bezpośrednie zależności występujące pomiędzy systemem produkcji rolniczej a produktem finalnym - żywnością. Przedstawiono związki pomiędzy zrównoważoną produkcją rolniczą a zdrową dietą oraz przybliżono walory prozdrowotne wybranych roślin. W zakończeniu monografii sprecyzowano konkluzje wynikające z przedstawionych rozważań oraz wysnuto prognozy dotyczące rozwoju sektora rolno-przetwórczego w kraju i na świecie.
ISBN: 978-83-66017-61-0
145 stron
oprawa: twarda
Rok wydania: 2019
|
| Poleć znajomemu
|
| Zgłoś błąd
|
| Średnia ocen: brak ocen | | | | Czytaj recenzje (0) | | Dodaj recenzję |
|

|
|
|  |
 |
 |
 |
 |
 |
Twój koszyk jest pusty Data aktualizacji bazy: 26.01.2021 19:45książek w bazie: 29557 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Teraz nie ma zawartości dla tego bloku. |
 |
 |
 |
 |
|