 |
 |
 |
 |
 |
Koszty dostawy: | • Poczta Polska, przesyłka priorytetowa za pobraniem 15,50 zł | • Poczta Polska, przesyłka priorytetowa przelewem, kartą kredytową 11,50 zł | • Kurier GLS za pobraniem, przelewem, kartą kredytową 21,00 zł |
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
1. | TANIA KSIĄŻKA | | obniżka: 50% | 2. | rabat 10 % | | obniżka: 10% |
(2)
|
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
[ Zapomniałeś hasło? ]
Zarejestrowani:
Ostatnio dołączył: ewasawicka1
Razem: 30332
Odwiedziny:
Goście: 66
Członkowie: 0
Razem: 66
 Jesteś anonimowym użytkownikiem. Możesz zarejestrować się klikając tutaj |
 |
 |
 |
 |
|  |
red.nauk.TOMASZ LESIÓW - Inne książki
|
49,90 zł
44,91 zł
zawiera 5% VAT
(Cena netto: 42,77 zł)
(rabat 10 %)
DETERMINANTY JAKOŚCI PRACY PRZEWODNICKIEJ
Wprowadzenie Część 1. Turysta - aktualne trendy i nowe koncepcje / Tourist - current trends and new concepts 1. Cechy ekoturystyki w świetle badań literaturowych / Ecotourism characteristics - a literature review (Katarzyna Barwicka) 2. Rola przedstawicielstw regionalnych Komisji Europejskiej oraz punktów informacyjnych Unii Europejskiej w kształtowaniu wiedzy o UE wśród obywateli państw członkowskich / The role of regional representations of the European Commission and European Union information points in shaping knowledge about the EU among citizens of the member states (Aleksandra Klimczyk) 3. Historia dolnośląskiego leśnictwa. Wybór / History of forestry in Lower Silesia. Selection (Wojciech Mazur) 4. Znajomość uwarunkowań kulturowych w doskonaleniu jakości pracy przewodnickiej / Knowledge of cultural conditions in improving the quality of guiding work (Danuta Lesiów, Tomasz Lesiów) 5. Aktywność fundacji "Poland helps Poland" oraz akcja "Mogiłę Pradziada ocal od zapomnienia" w kontekście turystyki wolontariuszy / Activity of the "Poland helps Poland" foundation and the action "Save the Great-grandfather‘s grave from oblivion" in the context of volunteer tourism (Maciej Oziembłowski, Beata Oziembłowska) Część 2. Wpływ postępu w zakresie wiedzy o żywieniu i żywności na turystykę / Impact of progress within nutrition knowledge and food on tourism 6. Naturalne a syntetyczne barwniki w żywności oferowanej turystom / Natural and syntetic dyes in food offered to tourists (Sylwia Przybylska, Piotr Przybylski) 7. Przyprawy jako kulinarne pamiątki destynacji turystycznych / Spices as culinary souvenirs of tourist destinations (Maria Śmiechowska) 8. Wybrane systemy żywności regionalnej i tradycyjnej w kontekście turystyki / Selected regional and traditional food systems in the context of tourism (Maciej Oziembłowski, Anna Marietta Salejda) 9. Gastronomia uliczna w Polsce / Street food in Poland (Ewa Czarniecka-Skubina, Michał Wiatrowski) 10. Podróż po zdrowie, czyli o popularności diet w turystyce zdrowotnej / A voyage to health, or the popularity of diets in health tourism (Zuzanna Goluch) Część 3. Turystyka osób o specjalnych potrzebach psychofizycznych / Tourism of people with special psychophysical needs 11. Badania efektów uprawiania turystyki senioralnej i turystyki dla niepełnosprawnych / Research on the effects of senior and disabled tourism (Stanisław Francuz) 12. Widoki zapierające dech w piersiach, czyli pierwsza pomoc turyście w wybranych stanach zagrożenia życia / Breathtaking views - first aid to tourists in certain life-threatening situations (Jarosław Sowizdraniuk) Część 4. Wiedza o obiektach i trasach turystycznych / Knowledge about tourist facilities and routes 13. Koncepcja produktu turystycznego "Szlak Księgi Henrykowskiej" / Conception of the tourist product "The Trail of Henryków Book" (Jerzy Organiściak) 14. Atrakcje turystyczne i ciekawostki na Szlaku Piastowskim / Tourist attractions and attractions on the Piast Route (Andrzej Matysiak) 15. Alpy widziane ze Snieżnika / Alps seen from Śnieżnik (Witold Papierniak, Krzysztof Strasburger) 16. Architektura i sztuka protestancka na Śląsku jako znaczący czynnik wyróżniający region / Protestant architecture and art in Silesia as a significant factor distinguishing the region (Witold Hermaszewski) 17. Barokizacja kościołów gotyckich na Dolnym Śląsku / Baroqueization of gothic churches in Lower Silesia (Edmund Całus) 18. Historyczna ziemia przemyska jako transgraniczny produkt turystyczno-edukacyjny / Historical Przemyśl land as a cross-border tourist and educational product (Maciej Oziembłowski, Beata Oziembłowska) Zakończenie Literatura Spis rysunków Spis fotografii Spis map Spis tabel Summary
ISBN: 978-83-7695-880-4
246 stron
format: B5
oprawa: miękka
Rok wydania: 2021
|
| Poleć znajomemu
|
| Zgłoś błąd
|
| Średnia ocen: brak ocen | | | | Czytaj recenzje (0) | | Dodaj recenzję |
|

|
|
|  |
 |
 |
 |
 |
 |
Twój koszyk jest pusty Data aktualizacji bazy: 24.06.2022 20:20książek w bazie: 32180 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
 |
Teraz nie ma zawartości dla tego bloku. |
 |
 |
 |
 |
|